Cinta Kami Selamanya

Daisypath Anniversary tickers

Our 1st Hero

Our 2nd hero

Our incoming 3rd baby

31 December 2009

Penghujung 2009

Salam WBT

Kita berada di penghujung 2009..hari terakhir untuk tahun 2009..Jadi aku aku mengomel bkenaan akhir tahun & tahun baru yg akan mjelang..bkenaan gmbr2 kawin n honeymoon bagai tue nti aku cerite lain kali yer..

Setelah dihitung & difikir2kan..apakah anda bpuas hati dgn pcapaian anda spjg tahun 2009??adakah azam anda pd awal 2009 dlu tue sudah tcapai & tlaksana??apakah kenangan yg x akan dilupakan spjg 2009??apakah perkara yg sgt bmkna utk anda spjg 2009??

Pejam celik pejam celik, sekejap sahaja masa berlalu, sepantas kilat hari silih bganti..& tidak byk perkara baik yg kita laksanakan spjg 2009 ini..tidak ada apa2 perkara yg membanggakan yg kita buat..& paling penting sekali tidak ada apa2 amalan & ibadah yg kita kutip & pelajari spjg 2009 ini..tidak cukup amalan di dada utk dibawa ke hari perhitungan..Namun, tidak semuanya berperibadai sedemikian..InsyaAllah...
Bagi diriku sendiri, kenangan manis yg tidak dpt aku lupakan adalah detik2 aku bgelar isteri pada tarikh keramat 12/12/2009, yang mana secara automatik menukar status aku drpd "Cik" kpd "Puan"..maka dengan itu, tanggung jawab sbg seorang isteri juga amat berat & perlu dilaksanakan sebaik mgkin..InsyaAllah, selagi aku bernyawa, aku akan berbakti @ taat pd suami ku sehingga akhir hayat..Ammiinn..

Bagi tahun 2010 yang bakal menjelma ini pula??apakah azam anda??adakah azam anda sama pd tahun lepas 2009 @ tahun2 yang lepas @ anda x penah berazam apa2??walau ape pun azam anda, try do the best & achieve the target..

Azam aku sendiri??erm...ader beberapa dlm fikiran, tetapi x pasti akan terlaksana @pun tidak...

1. hasil dr pkahwinan ialah zuriat..klu dimurahkan rezeki, aku nk anak pd tahun 2010 nti..semoga Allah perkenankan doaku..Amiinn...

2. slps dpt 1st baby, aku nk further study..alhamdulillah, semangat nk study still ade dlm diri aku..

Jadi, bsama2 la kite bkerja keras melaksanakan azam2 tersebut sehingga tercapai dgn jayanya..chayyok..chayyok..
HAPPY NEW YEAR 2010
Wassalam...

12 Dec 2009 - Hari Penuh Bahagia


Salam WBT


Setelah hmpir sebulan x update ape2 dlm page nie..br arini kerajinan n kesempatan mdatang..hehe..

Sbnr nyer, 2 mggu aku bcuti..cuti kahwin, start 07/12-17/12..kt bwh nie ader beberapa gmbr pernikahan aku..tema utk mjlis pernikahan adalah kaler hitam putih..Alhamdulillah, kini aku sudah bgelar isteri kpd Muhammad Musa Abdul Rashid..lagi gmbr2 spjg majlis akan aku upload ckit2 dlm post2 akan dtg..spjg mjlis mmg agak memenatkan..baik abg, kakak, makcik, pakcik semua btungkus lumus bgotong royong mberi yg tbaik utk mjlis aku..i do really appreciate to all of them..


Aku sempat posing sblm masuk masjid..nk control nervous la tue ;p

Muka ku yg nmpk sgt cuak n gemuruh..(mcm la aku yg nk akad..hehe)
Alhamdulillah..Ya Allah, berilah kami rezeki yang halal, zuriat yg soleh dan kebahagiaan hingga ke akhir hayat..Amiinn




Acara membatalkan air sembahyang
Malam selepas pernikahan..

03 December 2009

Counting the days ^_^

Salam WBT....


Kurang 10 hari menuju hari bersejarah buat diriku...mcm2 perasaan yg melanda dlm hati nie...dag dig dug....dag dig dug...feel like in heaven??feel like storm??uwargh...tolong..tolong...

Walaubagaimanapun...aku sabar menanti hari bahagia...dh la 2 mggu x dpt jumpe Mus, kena kuarantin la konon...hahah...

Kepada yg mgenali, dijemput hadir ke majlis saya...semoga kehadiran anda semua dpt memeriahkan lagi majlis yang blangsung...doakan kebahagiaan saya, & semoga majlis bjalan dgn lancar & sempurna...aminn ;)

Wassalam...

02 December 2009

Merapu2 ;p

Salam alaik....

Dh masuk bln December..bmakna ader sebulan lagi utk mhabiskan sisa2 2009...huhu...& yg sebenarnya, usia kite pun makin btambah & makin tua...oh my god....rs mcm br je aku sambut new year 2009..tp dh smpi ke penghujung...

Dan sebenar nya masih byk lagi yg belum aku capai n miliki spjg tahun 2009....Dan yang paling benar2 lebih dari apa yang benar...masih x cukup amal ibadat, pahala n kebaikan yang aku kutip spjg tempoh setahun nie...ish..ish...bila di ingat2 kembali...apa sebenarnya yg telah aku buat, lakukan spjg thun nie erk???sendiri mau jawab la...

Wassalam...

26 November 2009

Selamat Hari Raya AidilAdha

"Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Penyayang"



Salam AidilAdha buat rakan muslimin & muslimat...


Buat mereka yg pulang ke kg, bhati2 di jln raya n selamat memandu...
Bjumpa lagi sekembalinye dr bcuti pd Isnin nti...



Wassalam ;)

25 November 2009

Makcik Sakit Kanser

"Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Penyayang"

Kali nie cerite sedih yg blaku sekitar 2 mggu lepas...

Pd 10hb Nov yg lepas, 1 tragedi yg memilukan hati..sbb mkcik aku ( di pggil Wak Mi) telah dimasukkn ke hosp sg buloh sbb kanser usus tahap 3...usus dia dh hancur n kanser tu plak dh merebak ke organ2 penting dlm bdn tue spt hati, paru dll...klu kanser tu dh smpi ke peringkat tue, mmg dh xleh nk baik melainkn kite mcegah ianya dr cepat merebak melalui pemakanan yg sihat...itu la yg aku paham...

Slps operation pd 10hb (selasa) Wak mi dimasukkn ke ICU & x sedar smpi ke hari Khamis...waktu tu, perasaan aku mmg tk leh nk ckp la....takut, sedey, risau, semua ader...almaklum la...knduri aku time tu lagi sebulan je nk langsung..tup tup ader plak family mmbr yg sakit tenat...rs cm nk postpone knduri pun ader time tue...then dh la mjlis knduri nti di buat kt umah Wak Mi..so paham2 je la kerisauan n kesedihan aku time tue....Mggu tue jugak aku bkursus selama 4 hari, so tkleh nk cabut/lari if anything happen...adoi la....punyer serabut kepala otak aku time tue....

Then alhamdulillah, ari Khamis nyer tue Wak Mi sedar tp keadaan masih lemah & x bmaya...cuma that time dia masih x tau akan keseriusan kanser dia tue....doktor pun ckp jgn bgtau dia sbb takut dia jd x bsemangat n putus harap....

Bila difikir2 balik, kesian dgn Wak Mi, dh nasib dia nk kena mcm2 pyakit...coz sblm nie penah operate leher sbb ader sumthing timbul kt leher dia, then 3 tahun lepas, time tu beberapa bulan sblm Kak Tina aku kawin, dia operate sbb kanser rahim...Dh nama un kanser, susah nk pulih/hilang sepenuhnye kn...so this time kanser tue merebak n mbesar dlm usus Wak Mi dan pecah...argghhhh...betapa sakit n perit Wak Mi menanggung kn???:(

Sabtu 14hb aku bkesempatan melawat Wak Mi kt hosp. alhamdulillah Wak Mi dh keluar dr ICU then ditempatkn di wad biasa...tiba je aku kt katil dia, dia ckp "x dpt tgk anas kawin" uwaa uwaa..sedey nyer nada suara dia..dan aku plak rs cm nk nangis time tu...mmg sedey sgt tgk keadaan dia...coz anak2 dia bgtau yg doktor ckp sbnr nyer kanser usus dia tu dh peringkat ke4...dh kritikal sgt..n dia leh btahan pun dlm 3 bulan jer lagi..bgantung kepada tubuh badan n semangat dia...tp doktor bkn nyer tuhan...kite sbg manusia nie la yg kena b'usaha n bdoa agar Wak Mi dipanjangkn umur & bkesempatan utk meneruskan hidup ini..amiinnn.....

Dan disbbkn perkara ini la, sepupu aku (Kak Ita) x dpt nk buatkn hantaran aku, sbb Wak Mi nie adalah mak dia...jadi dia kena jaga mak dia kt hosp. aku pun x salah kn dia...coz menda nie dh ketentuan Allah & x dpt dielakkan...mgkin dgn keadaan ini nk m'uji tahap kebijaksanaan dan kekreatifan aku dlm mbuat hantaran..mana la tau lps2 nie leh buka bisnes...hehehe....

So dlm 2 mggu nie, aku btungkus lumus myiapkan hantaran kawin aku seniri & hantaran Mus sekali....semoga bjalan lancar la hendak nya...dan buat makcik ku Siti Aminah (Wak Mi) semoga dipanjangkan umur, di beri peluang utk meneruskan hidup dan diberi ketabahan & semangat dlm menempuh ujian Allah ini...Amin Ya Rabbal Alamin..wassalam...

Masalah selesai...Alhamdulillah :)

"Dengan nama Allah yang Maha Pemurah lagi Maha Penyayang" Salam semua....agak lama x mjenguk page aku nie...agak kebizian dgn hal2 psiapan nk kawin & masuk umah baru....

Alhamdulillah segala telah selesai..tggl mjlis pkhawinan aku je akan blangsung dlm 2 mggu lagi...dup dap dup dap....seram sejuk pulak mhitung hari....

Hal kuarters..semua dh selesai...rumah pun dh siap cuci..brg2 pun dh angkut...cuma aku je x berani nk duk sorg2 kt umah tue, jadi aku import sorg mmbr opis temankn utk 2 mggu b4 aku bkahwin...nama dia Kak Fieza...erm gmbr rumah??aku x sempat nk capture...sbb masing2 bz...n umah pun kosong lagi, xde perabot...nti dh penuh perabot leh la aku upload gmbr umah dlm page nie erk....

Hal tok imam (jurunikah) pun dh settle 2 mggu lps....x pasal2 mak ayah aku trun dr Kuala Kangsar utk jumpe tok imam tue...then aku plak tk pasal2 amik cuti utk mhantar dorg blk ke Kuala Kangsar semula...jd aku dh xde cuti melainkan cuti utk kawin jer yg tggl....

Hal khemah knduri pun dh settle gk....mula2 dh dpt khemah area kg gedangsa tue..pakej pun murah....dh confirm ngn makcik tue...tup tup tup...abg bujang kata dia pun dh dpt khemah askar yg dia jnjikan...alahai...mcm mane aku nk kawtim ngn mkcik nie....dep RM100 dh byr...last2 aku amik ngn mkcik tue utk set meja pngantin jer sekali ngn backdrop...khemah knduri aku amik ngn abg bujang...sbb khemah askar nie dpt byk n harga pun murah...siap sekali ngn tray laukpauk ngn bekas air, nasi n ais...so kire okay la tue....

Then aku gk follow up ngn hotel2 yg aku booking utk family Mus nti..alhamdulillah, hotel tu masih under booking aku....tggl tggu ari nyer jer....

Cuma skrg nie prob aku adalah pasal hantaran aku...sbb Kak Ita (sepupu) aku x leh nk buat atas sbb2 yg x dpt di elakkan...sbb nyer nti aku cerite dlm next story ok???

So secara keseluruhan nyer, semua sudah siap sedia....n dgr2 cerite pun, tgh cuti sek skrg, semua sedara mara n anak2 buah ader kt kg...bgotong royong mbersih kn umah n mngecat n siap kn ape2 yg ptut...excited nyer dorg nk smbut menantu..hehe...terima kasih semua....erm tggl nk knduri jer lagi...huhuhu....wassalam...

05 November 2009

Tawaran Kuarters - Presint 17

"Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Penyayang"

Salam bt semua rakan2 & taulan....

Alhamdulillah...segala puji bagi Allah...dengan keizinan Ya Rabbal Alamin, aku telah ditawarkan kuarters di Presint 17...smlm br je sesi meluahkn kesedihan dan ketidakpuasan hati...tup..tup..pagi nie buka website
http://www.bph.gov.my bkenaan dgn pmohonan kuarters...bila aku masukkan IC no... keluar mesej nie...

Tahniah! Permohonan anda telah diluluskan. Tempoh tawaran adalah sah dari hingga

Maklumat Kuarters
C-T08-U02, No 1, Jalan P17 A,
62150,
Presint 17,
Wilayah Persekutuan Putrajaya.

Permohonan yang sudah diluluskan dan diagih, anda boleh membuat bayaran deposit kuarters berjumlah RM 300.00 di Pusat Khidmat Pelanggan.


Syukur sgt..semua nyer bjalan lancar...terus dpt tau no umah yg bakal aku duduki...skrg tggl 2 lagi problem sblm mjelang hari bahagia aku nti...harap semua nyer akan selesai dgn ptolongan dr Yang Maha Esa...amin....wassalam...

04 November 2009

Minggu suka duka

"Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Penyayang"

Salam buat teman2 yg sudi menjengah blog ku ini...spjg mmgu nie aku kebingungan, ketensionan, ketidakstabilan, kepeningan, kekelamkabutan & sgl mcm lagi...tp tue semua, nti2 aku cerita..

By the way, last week, exam aku???erm alhamdulillah..dpt jawab dgn tenang & sempurna...akan tetapi...result aku x pasti lagi...harap2 LULUS la hendak nya..Ammiinnn...

Selepas abis exam ari Khamis tue, aku terus pegi Wisma Zelan, mjengah mmbr2 yg dirindui kt Tradewinds Plantations Berhad...syukur kerana mereka semua2 sihat2 belaka...& mereka kata aku plak yg kurus..aaww...syok nyer dengar komen nie...mklum la kakak2 ku sekalian, aku nie on diet sbb nk kawin...hehehe...wargh..konon nyer nk lepak TPB smpi kul 3 jer..tup..tup..smpi kul 5.30 gk kt sana...tu pun rs skejap sgt..x puas lagi borak2 ngn dorg...

Then Jumaat tue, ptut nyer aku keja..akan tetapi, disbbkn kemalasan yg melanda diri ini, aku g amik MC...tapi sblm tue, sbnr nyer aku mmg ader appointment dgn doktor gigi...lps jumpe doktor gigi, then aku sggh plak klinik biasa amik MC...rs rugi n mbazir plak sbb kt klinik gigi tue je aku dh abis about RM500 kos treatment n MC plak RM40..ish..ish..nk kawin, so nk gigi cantik la konon nyer...so tk pasal2 lebur RM500...rugi kn...RM500 tue leh wat belanja kawin..n tak pasal2 sbb pkara nie, aku ngn Mus bselisih faham...uwwaarrgghh....mmg salah aku sbb x bincang ngn dia psl treatment gigi tue...

Then lps gi klinik2 tue sume, aku g balik kg...Tg Malim...naik bas ptg tue then smpi umah kg dlm kul 5.30..sesape pun xde melainkan mak je kt kg...blik kg konon neyr nk kemas2 umah utk knduri nti...tetapi semua2 nyer x blk, so aku pun x larat nk mgemas sorg2...cuma Ahad pagi tue, abg Bujang aku balik sbb nk mgecat umah...pagi Ahad plak aku ngn Kak Gadid g jumpe mak andam coz nk try gaun pengantin n tempah kek kawin...aku balik KL plak mlm tue tumpang abg Bujang smpi umah dia kt Selayang, then Mus amik kt sana..terus bw balik Putrajaya...

So spjg mggu nie, dr Isnin smpi ke ari nie, aku kepeningan mcari khemah utk mjlis aku nti...nie sume gara2 abg Bujang x dpt call kwn dia utk booking khemah..mula2 abg Bujang nk book khemah dr kwn dia, tp smpi ke ari ni x dpt call..so skrg nie mmg aku lum ader khemah lagi utk knduri aku...so byg kn lagi sebulan nk knduri, tp khemah xde..x ke kelam kabut jadi nyer???dan sudah semesti nyer byk yg dh kena booked..tmbh lagi knduri bln 12, cuti sekolah..so ramai la pnduduk Malaysia nie pun nk wat knduri kawin...adooiiyyaaiii.....tolong laaa....

Dan 1 lagi, psl borang nikah aku, boleh x, tok imam tue x terima borang yg aku dh isi..sbb dia kata aku, ayah aku, n 2 org saksi kena jumpe dia dlm satu masa sekaligus...borang tue sume dh complete bagai..tiba2 x leh terima...x ke sakit hati aku nie...mcm mane la nk angkut ayah aku yg kt Kuala Kangsar tue??apsal la sume2 nie terjadi time mcm nie..aku ingat borg nikah tue dh di settle kn oleh pkcik aku..tup..tup..pkcik aku kata tok imam nk jumpe kami anak beranak..nk kenal2 dgn pengantin...siot jer....argghh....

Dan perkara ke3 yg buat aku pening adalah bkenaan ngn pmohonan kuarters aku...smpi skrg nie aku lum dpt kuarters lagi...then lagi sebulan aku nk kawin...surat rayuan aku dh hantar, siap minta sokongan dari Dato' lagi...tp still x dpt2...aku x tau la ape yg mbuat kn pmohonan aku tue lmbt...kuarters baru punyer la byk...apsal dorg kata xde kosong...aku siap downgrade level lagi...nk cepat punyer pasal..klu cmnie.. mau nyer nti, lps kawin aku n hubby dok pisah2 umah...weekend husband/wife...ish tk mo la cmtue...

Ya Allah Ya Tuhanku..permudahkan la jalanku ini...beri la aku ketenangan dan kesenangan menghadapi semua dugaan Mu ini Ya Allah...Tabahkan la diriku dan berkati lah serta redhai lah segala yang aku lakukan..Amin Ya Rabbal Alamin...sekian utk tatapan kali ini...wassalam...

26 October 2009

Munajat Cinta-Dewa

best lyric of the week....jom nyanyi sama2...


Munajat Cinta by Dewa

Malam ini, ku sendiri,
tak ada yang, menemani,
seperti malam-malam,
yang sudah, sudah


Hati ini, selalu sepi,
tak ada yang, menghiasi,
seperti cinta ini,
yang s’lalu, pupus


[Chorus:]
Tuhan kirimkanlah aku,
kekasih yang, baik hati,
yang mencintai aku,
apa adanya


Mawar ini, semakin layu,
tak ada yang, memiliki,
seperti, aku ini,
semakin, pupus


[Chorus]

Peperiksaan Undang-Undang Kerajaan

Salam...erm monday blues...malas nyer nk setat keja kn??cmtu la tiap2 kali masuk ari isnin..hehe...
Sbnr nyer, aku ader exam starting from tomorrow until thursday...Peperiksaan Undang-undang Kerajaan..wahh..bunyi nyer macam menakutkn ye x??dh tua2 nie amik exam (eh tua ke aku??) agak slow sikit la nk mbaca n mhafal bagai...


Meja aku nie penuh buku2 utk exam esok..tp satu pun aku x baca lagi..bagus x??hikhik...sib baik "openbook" punyer exam...antara buku2 yg aku kena study :-
Sebenar nyer ader lagi buku2 lain, tp x sempat plak nk capture gmbr, sbb aku dh bw balik ampang....Nie la dia klu keja "gomen"...byk exam n attend kursus...exam yg aku nk amik esok nie palk wajib amik utk pgesahan jwtn...so...anybody, wish me luck ok....bubbye...

19 October 2009

Jamuan Raya Aras 4, BPK

Salam semua...dh lama x jenguk sini...bkn bz pun..cuma xde ape nk cerite...


Ari ni merupakan last day Syawal...so opis aku wat mkn2 sempena raya....02/10 ari tu dh wat utk Bahagian Perolehan...so ari ni khas utk staff aras 4 shj..tp semua2 nya bw mknn masing2...
Ape yg aku bw???org bujang n xreti masak plak tue..so aku bw fruit cocktail...kire ok la tue...
Nie la cocktail yg aku wat..nmpk sedap x???best dorg kata...hikhik ;p

Mknn2 utk jamuan mmg byk sgt2...ader satay (menu wajib), laksa, mee kari, soto, bihun sup, nasi tomato, rendang ayam, ketupat, spageti, roti jala, dessert2 (byk sgt..semua jenis dessert ade)...lagi berbaloi rs nyer bile wat Pot Luck nie sbb mcm2 kite leh rasa....ok cuci la mata korg2 dgn mknn2 kt bwh nie yer...Antara mknn2 tue, x semua nyer aku sempat rasa..mcm kek2 tue, pisau kek je yg tggl...erm mee kari n soto aku x leh nk mkn sbb dh full sgt2...nasi tomato, yes aku mkn..sedap...hehe...
Semua2 nyer bjalan lancar n meriah...tima aku upload gmbr dlm nie pun tgh menahan mngantuk kekenyangan...hehe..selamat mkn kwn...raya pun dh abis...so tggu raya akn dtg pulak...raya haji bulan 11 nti....wassalam...






16 September 2009

Berbuka di Restoran The Village View, Bangi

Salam...dh lama x mjengah page aku nie...lgpun aku x tau nk cite ape dlm nie..mklum la, br je m'join'kn diri dlm dunia blogging2 nie haa...ditambahkan lagi agk bz ngn keja..(bz ke aku...)hehe..ape yg pasti aku nk cerite psl last week...


Rabu lepas (09/09/09) wargh..cntik date nie...my fiance br blik dr Miri, stlh 3 mggu kt sana ats urusan keja...(yg pasti..aku rindu giler tahap gaban ngn dia)..trun je flight, dia terus dtg Putrajaya amik aku lps keja...so kitorg bbuka sama ari tu..(tp..aku sbnr nye x pose..he3)kitorg pegi bbuka kt bangi di Restoran The Village View...nice place..mknn pun sedap...yg pasti, aku yg over2 nyer m'order lauk pauk...n ini la antara lauk2 yg aku order...utk mkn 2 org...kuat mkn ker???mmg aku ngn tunang kuat mkn pun..nk wat cmner...
Nie nama nyer ayam pandan...nice ayam..sedap...tp kt cheras, aku penah gk mkn menda nie...

Nie plak Siakap 3 rasa...3 rasa tue dh ok, tp ikan nyer plak garing sgt...ilang rs "kemanisan" ikan nyer tue..
Menu special ari tu adalah Puyuh Berempah...aku kureng ckit puyuh2 nie..tp tunang aku yg order menda tue...
Yang nie feveret aku..."TOMYAM"...yg nie mmg 'kaw' punyer...best sedap sehingga menjilat sudu..hehe...
Overall..mknn nyer ok...cuma kena pndai order n order yg btul2 nk dimkn...hehe...klu x mbazir jer...ok...sape2 yg mcari tmpt mkn, boleh la try g mkn kt Restoran The Village View...salam..bubbye...








02 September 2009

SVCHOST.EXE..APE MENDA NYER NIE???

Salam...slmt pg semua..sbnr nyer aku x tau nk wat cmne ngn PC aku nie...dekat nk sebulan dh prob...asyik kuar page hitam "scvhost.exe"..ape kejadah menda tue???aku nie dh la buta IT...aku nk YM pun x boleh...skype pun x boleh...so dh lama gk la aku x update facebook n friendster aku tue...rindu la plak...


So ader sape2 x yg tau cmner nk ilang kn menatang hitam tue???every 5 minute asyik appears jer ggu idup aku nie....menda hitam tu mcm bwh nie...ader sape2 tau nk setel kn???

Dh la kt cni keja pun x de...byk melangut jer...rindu nyer kt opis lama...dlu x menang tgn keja..la nie byk buang masa....uwaa..uwaa...at least klu leh buka FB ke FS ke...xde la bosan sgt...so bile menda hitam nie kuar je lagi la myakitkn hati aku nie haa....tolong..tolong..tolong..tolong..tolong...!!!!!!!!!!!!

01 September 2009

Pengenalan Diri


Ape2 pun salam & slmt sejahtera...nie 1st time aku nk try create blog seniri...tk pasti sejauh mane kerajinan aku utk sntiasa update blog nie nti..hehe...


Mula2 sekali, nama aku???pggilan aku utk dlm nie Anne...skrg bkerja di Putrajaya, govt. servant..setelah mghadiri lebih kurang 4@5 interview baru aku dpt masuk gomen nie...Alhamdulillah...at least ader gk rezeki kn....yg pasti dont give up...umo aku plak utk tahun 2009 nie br 26 tahun...still muda lagi kn???


Kg halaman aku plak Perak...mak ayah kandung aku tggl kt Kuala Kangsar..tp disbbkn aku telah dibesarkan oleh arwah nenek & mak sedara yg aku pggil "mak", jadi aku x tggl dgn mak ayah kandung pun...ngn nenek aku tggl kt Tg Malim..still Perak gk laa...so ape2 cerite or luahan hati aku lps2 nie yg bkaitan ngn "mak"..itu adalah mak sedara yg aku mksudkn...


Salah ke??bdosa ke aku coz kdg2 aku lebih sygkn mak sedara nie dr mak kandung aku seniri...ape2 yg blaku kt aku, mak sedara yg aku cari dlu...spjg idup aku 26 tahun nie pun, ader la dlm 2@3 kali je aku g braya Kuala Kangsar..tu pun raya ke2@ke3..klu x pun aku juz call je dorg utk mintak maaf minta ampun...ok la tu kn....ape2 pun ngn adik bradik aku yg lain still baik n mesra gitu....


Aku plak anak yg ke3 dr 5 bradik...klu sape2 yg x kenal aku, dorg akn ckp aku nie anak bongsu...mgkin sbb aku nmpk manja kot???hahaha...tp yg sbnr nyer, klu dgn mak sedara aku nie, aku jd anak bongsu dr 6 bradik...tu psl aku nmpk cm bongsu kot...heheh..


Ok la tu, lps2 nie byk lagi akn aku cerite psl diri aku...yg paling penting, I'M SINGLE BUT NOT AVAILABLE....hehehe...tp still leh kwn2 kn???ok semua..jumpe lagi..salam...n bubbye...;)