Cinta Kami Selamanya

Daisypath Anniversary tickers

Our 1st Hero

Our 2nd hero

Our incoming 3rd baby

04 November 2009

Minggu suka duka

"Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Penyayang"

Salam buat teman2 yg sudi menjengah blog ku ini...spjg mmgu nie aku kebingungan, ketensionan, ketidakstabilan, kepeningan, kekelamkabutan & sgl mcm lagi...tp tue semua, nti2 aku cerita..

By the way, last week, exam aku???erm alhamdulillah..dpt jawab dgn tenang & sempurna...akan tetapi...result aku x pasti lagi...harap2 LULUS la hendak nya..Ammiinnn...

Selepas abis exam ari Khamis tue, aku terus pegi Wisma Zelan, mjengah mmbr2 yg dirindui kt Tradewinds Plantations Berhad...syukur kerana mereka semua2 sihat2 belaka...& mereka kata aku plak yg kurus..aaww...syok nyer dengar komen nie...mklum la kakak2 ku sekalian, aku nie on diet sbb nk kawin...hehehe...wargh..konon nyer nk lepak TPB smpi kul 3 jer..tup..tup..smpi kul 5.30 gk kt sana...tu pun rs skejap sgt..x puas lagi borak2 ngn dorg...

Then Jumaat tue, ptut nyer aku keja..akan tetapi, disbbkn kemalasan yg melanda diri ini, aku g amik MC...tapi sblm tue, sbnr nyer aku mmg ader appointment dgn doktor gigi...lps jumpe doktor gigi, then aku sggh plak klinik biasa amik MC...rs rugi n mbazir plak sbb kt klinik gigi tue je aku dh abis about RM500 kos treatment n MC plak RM40..ish..ish..nk kawin, so nk gigi cantik la konon nyer...so tk pasal2 lebur RM500...rugi kn...RM500 tue leh wat belanja kawin..n tak pasal2 sbb pkara nie, aku ngn Mus bselisih faham...uwwaarrgghh....mmg salah aku sbb x bincang ngn dia psl treatment gigi tue...

Then lps gi klinik2 tue sume, aku g balik kg...Tg Malim...naik bas ptg tue then smpi umah kg dlm kul 5.30..sesape pun xde melainkan mak je kt kg...blik kg konon neyr nk kemas2 umah utk knduri nti...tetapi semua2 nyer x blk, so aku pun x larat nk mgemas sorg2...cuma Ahad pagi tue, abg Bujang aku balik sbb nk mgecat umah...pagi Ahad plak aku ngn Kak Gadid g jumpe mak andam coz nk try gaun pengantin n tempah kek kawin...aku balik KL plak mlm tue tumpang abg Bujang smpi umah dia kt Selayang, then Mus amik kt sana..terus bw balik Putrajaya...

So spjg mggu nie, dr Isnin smpi ke ari nie, aku kepeningan mcari khemah utk mjlis aku nti...nie sume gara2 abg Bujang x dpt call kwn dia utk booking khemah..mula2 abg Bujang nk book khemah dr kwn dia, tp smpi ke ari ni x dpt call..so skrg nie mmg aku lum ader khemah lagi utk knduri aku...so byg kn lagi sebulan nk knduri, tp khemah xde..x ke kelam kabut jadi nyer???dan sudah semesti nyer byk yg dh kena booked..tmbh lagi knduri bln 12, cuti sekolah..so ramai la pnduduk Malaysia nie pun nk wat knduri kawin...adooiiyyaaiii.....tolong laaa....

Dan 1 lagi, psl borang nikah aku, boleh x, tok imam tue x terima borang yg aku dh isi..sbb dia kata aku, ayah aku, n 2 org saksi kena jumpe dia dlm satu masa sekaligus...borang tue sume dh complete bagai..tiba2 x leh terima...x ke sakit hati aku nie...mcm mane la nk angkut ayah aku yg kt Kuala Kangsar tue??apsal la sume2 nie terjadi time mcm nie..aku ingat borg nikah tue dh di settle kn oleh pkcik aku..tup..tup..pkcik aku kata tok imam nk jumpe kami anak beranak..nk kenal2 dgn pengantin...siot jer....argghh....

Dan perkara ke3 yg buat aku pening adalah bkenaan ngn pmohonan kuarters aku...smpi skrg nie aku lum dpt kuarters lagi...then lagi sebulan aku nk kawin...surat rayuan aku dh hantar, siap minta sokongan dari Dato' lagi...tp still x dpt2...aku x tau la ape yg mbuat kn pmohonan aku tue lmbt...kuarters baru punyer la byk...apsal dorg kata xde kosong...aku siap downgrade level lagi...nk cepat punyer pasal..klu cmnie.. mau nyer nti, lps kawin aku n hubby dok pisah2 umah...weekend husband/wife...ish tk mo la cmtue...

Ya Allah Ya Tuhanku..permudahkan la jalanku ini...beri la aku ketenangan dan kesenangan menghadapi semua dugaan Mu ini Ya Allah...Tabahkan la diriku dan berkati lah serta redhai lah segala yang aku lakukan..Amin Ya Rabbal Alamin...sekian utk tatapan kali ini...wassalam...

No comments:

Post a Comment