Cinta Kami Selamanya

Daisypath Anniversary tickers

Our 1st Hero

Our 2nd hero

Our incoming 3rd baby

16 December 2011

Hadiah Give Away!!!

Hi Mama2 sekalian...

Last month MamaMikael ader wat give away sempena 2nd anniversary Mama & Papa Mikael..utk info lanjut klik MamaMikael 2nd Anniversary Give Away



Tapi disebabkan Mama agak bz spjg bln Dec nie..Mama pun extend la due date nyer hingga 31/12/2011 (amik berkat akhir tahun)..& disebabkan kebizian Mama gk, hadiah nyer Mama tukar sbb pegi Terengganu itu hari Mama x sempat nk cari hadiah...Kebetulan Mama nk restock brg2 AVON, so Mama decide nk bg produk AVON sbg hadiah nyer..boleh kn?? So antara produk2 AVON nye spt kt bwh nie...



So ader lebey kurang 2 mggu je lagi..so bg Mama2 yg lum join, sempat lagi nk join nie..pd mereka2 yg dh join...terima kasih bebanyak yer..

p/s: Pemenang2 yg menang hadiah AVON tu nti, MamaMikael akn pilih plak 2 THE LUCKIEST utk menang baju2 dr koleksi Little Kids Collections
 
Sekian..Have A Nice Day..


12 December 2011

MamaMikael 2nd Anniversary GiveAway

MamaMikael 2nd Anniversary Give Away


Hi all my frens.. Mama Mikael nk bg hadiah free nie..sempena Anniversary Mama Mikael & Papa Mikael yg ke 2  pd 12/12/2011 akan datang.. so pd mereka2 yg sudi, leh la join..

Apa hadiah nyer??Nti Mama cari kt Terengganu yer..sekembali nyer Mikael sekeluarga dari Cuti-cuti ke Terengganu akhir bulan Nov nti, leh la tau ape hadiah nyer..Berapa org pemenang?? pun nti balik dr Terengganu, Mama akn bgtau...(telah diedit semula pd 16/12/2011..klik Hadiah Give Away!! utk maklumat terbaru....)

So sempena anniversary yg ke 2 nie, Mama akn pilih 2 org peserta yg BERTUAH yg akn dpt hadiah dr Little Kids Collections

So peraturan2 nya seperti berikut:-



  • Buat satu entry bertajuk "MamaMikael 2nd Anniversary Give Away" lain tajuk tidak diterima, harap maklum!
  • WAJIB letakkan banner di atas pada entry tersebut..
  • WAJIB menjadi follower AkU MaMa MiKaeL & SUNAT follow Little Kids Collections
  • Di bawah banner tersebut HENDAKLAH buat satu ucapan khas untuk 2nd Anniversary Mama Mikael nie..(senang je kn???)
  • Link kan semula entry contest anda ke entry ini ;)
  • Tinggalkan link entry anda dekat comment box yer untuk MamaMikael follow up...
  • Contest start dari 14/11/2011 sehingga 12/12/2011 SAHAJA 31/12/2011!!
  • Selamat menjoinkan diri yer.. Wassalam..

16 November 2011

Eh 16 Nov la ari nie...

Ada ape dgn 16 Nov???


Hehe..sbnr nyer..16 Nov nie adalah hari ptunangan Mama & Papa Mikael 3 tahun dulu...16/11/2008..cerite dh basi la kan..mula2 plan nk btunang pd 08/11/2008..nmpk lawa gk date tue kn??tp nk wat cmner..family bising sbb tarikh tu lum cuti sekolah lagi..dorg semua suh buat time cuti sekolah..so tu psl wat 16/11/2008..nk tggu gk cuti sekolah..btunang je pun kn??lum kawin lagi tue..ish ish ish...
 
Ape-ape pun Mama still ingat tau tarikh pertunangan..My husband, Papa Mikael??agak2 dia ingat x tarikh pertunangan kitorg nie yer???(em..em..ekspresi muka Mama dgn mata tjungkit sebelah..hehe)..




So, u all mcm mane pulak??masih ingat x tarikh ptunangan u all??hehe..sape2 leh jwb??


15 November 2011

Giveaway 2nd Anniversary By MamaRayyan


KALO NAK JOIN..KLIK SINI

TARIKH TUTUP : 30 NOV 2011


"Selamat menyambut ulang tahun yang kedua..semoga ikatan kekal bahagia hingga ke akhir hayat..tempuhi alam rumah tangga dengan penuh kesabaran dan saling bertolak ansur"

Mama Mikael nk TAG kwn2 kt bwh nie

p/s: sesekali buka blog..Mama join contest..susah nyer la nk m'update blog sendiri..byk bz la..tolong2..
hehe..ader rezeki leh menang giveaway nie...



21 October 2011

Mikael's 1st Birthday Party

Mikael's 1st Birthday Party












p/s : upload gmbr je la dulu...nti br cerita lebey2 yer..one of the reason kenapa Mama lama x hapdet blog..sbb bz prepare party my son nie..

18 October 2011

Ape nak jadi dgn dunia skrg???

Berita penoh emosi di hari ini...

Mayat baby yg kena kelar oleh remaja 16 tahun di asrama Betong..

Semalam berita TV3 buat aku luluh hati..kenapa?? Ape jenis manusia la dorang nie kn??baby yg kiut miut tue dorg boleh bunuh??tkde ke perasaan kasih, sayang or perikemanusiaan dlm diri dorg??smpi kn tgamak mkelar baby yg comel itu?? ko dh pndai buat anak, then tmbah plak lagi dosa dgn bunuh anak tue??eeii kalao la aku dpt BETINA yg umur 16 tahun..yg tak ader hati perut..aku rodok plak perut dia..biar dia rasa plak..(Mama mmg tgh marah nie...marah & sakit hati...)

Sorry sbb Mama ter"EMOSI lebey pg2 nie..nie semua gara2 berita nie la..utk tau lebih lanjut klik link2 bwh nie yer..


Nmpk x lelaki baju putih tue??pdhal dia lalu sblh budak pompuan yg kena langgar tue..impossible la kalo that guy tk nmpk the little girl yg tgh struggle kesakitan??
Lagi berita yg buat aku sedey...psl budak pompuan 2 thn yg kena langgar dgn 2 van then dibiarkan ditepi jln lebey kurang 7 minit..sedangkan ader dlm 18 org lalul alang jln tue, buat2 tak tau je ngn budak pompuan yg kena langgar tue..adoi la..cuba la kalau budak tue adalah anak kita??mcm mane perasaan kita??

Mama siap tgk video tue..mmg tk tcakap la kesian nyer budak tue..ptut nyer 18 org yg tk bhati perut tue patut dihukum jugak..n mak bapak budak tue pun kena hukum gk..yg ko bleh plak biarkan anak ko yg br 2 TAHUN bjalan2 seniri2??ko x sedar ke anak ko xde dekat2 ko?? ape punyer mak bapak la dorg tue?? Astaghfirullahalazim..mintak jauh la segala perkara2 mcm nie blaku dr hidup kita...

Kalo u all nk tau pasal nie..klik berita2 bwh nie gk...utk video u all leh cari kt youtube..Mama x smpi hati nk load dlm nie..sedey ya amat...

30 September 2011

Kelahiran Awwal Mikael - Part 2

Kelahiran Awwal Mikael - Part 2

Ok..bsambung dari part 1 sblm nie..

So dlm kul 6 lebey tue..Subuh My Hubby call asking that i'm ok or not..cm biasa la still not ok..still sakit2..x tdo spjg mlm..n aku nangis2 gk la bila masa My Hubby call time nie..hehe manja2 gitu..then My Hubby naik wad..so dia temankan..tp luar wad je la..coz lum masa melawat lagi..

Kul 8 pg lps breakfast, Dr Hamidah dtg, check aku nyer bukaan..guess what???sakit spjg mlm...tp bukaan br 2cm..Ya Allah..lmbt lagi la nk smpi 10cm..Dr Hamidah still suh aku bjalan2 gk bg cepat buka..dh puas aku bjalan keliling wad..kalo kira2 kn agak nyer dh smpi ke Kedah kot aku bjalan...haha...dh lps Dr Hamidah check tue..Hubby pun blk umah jap..nk mandi n breakfast bagai..so tggl la aku kt wad tue gk..sakit2 mmg sakit time tue..aku kesian ngn mak2 lain yg ader kt dlm bilik tue..mst dorg dgr kn tiap kali aku mgerang kesakitan..dh puas gk la aku tutup mulut bila time sakit contraction tue dtg..so time nie aku kena CTG scan lagi..masuk air lagi..mmg gitu erk prosedur nyer..lenguh la baring ajer..tp nk wat cmner kn..ikut kn ajer la...

Dalam kul 12 tghari, dh tiba time melawat, tp dh kul 12.15 Hubby x dtg2 lagi..aku call dia suh dtg cepat..dia sms bgtau dh ader kt bwh tgh cari parking..hehe..kesian kena pushed2 ngn aku..ye la..time sakit2 mcm nie, kalo boleh aku nk dia ader ngn aku..mgedik nyer la aku kn??? so tghari nie sekali lagi Dr Hamidah dtg..check2 bukaan still 2cm ok..2cm sahaja..rs mcm nk marah doc pun ader..check2 asyik 2cm jer..Dr Hamidah suh aku mkn tghari dulu..lps mkn tghari dlm kul 1.30 dia dtg lagi check n mgkin terus g labour room...adoiyai..seram sejuk plak dgr perkataan labour room..

So dh mkn tghari dlm kul 1.30 tu, btul2 dia dtg..tnyer aku dh mkn ke lum semua..so dia pggil masuk dlm satu bilik dkt ngn wad aku tue la..dia masuk kn satu ubat dlm "tut" aku suh aku buang air besar..x smpi seminit, aku terus rs nk mbuang..siot tul..x sempat aku nk g ke katil aku..pastu dia pggil lagi..then check bukaan then kalo x silap aku, Dr Hamidah pecah kn air ketuban kot..terus rs basah, then darah meleleh keluar..so Dr Hamidah terus suh g labour room cepat2 takut baby lemas..or x pun mgkin aku kena operate.."OPERATE"??dengar perkataan OPERATE lagi la aku seram sejuk..so smbil darah meleleh tue aku menapak g katil aku utk amik brg2 semua utk g labour room..(time tue Hubby tgh tggu aku kt katil..) dia nmpk darah aku leleh tue, dia plak suspen.."ayg byk nyer darah meleleh"..itu kata2 yg aku ingat n muka dia yg nmpk pucat n kelam kabut..hehe..(kalo la time tue aku ader kamera, mau nyer aku snap muka dia yg tgh kelam kabut itu...haha) time tue la nurse dtg sorong wheelchair n tnyer mane baju baby nk bw turun labour room, then my hubby dgn kelam kabut nyer bg baju tue..tp mmg muka hubby aku agak gelabah time nie..ye la..mcm mane aku bdebar2..dia pun mst bdebar2 gk kn...so pegi la aku ngn Hubby aku turun ke labour room...

Dlm kul 2.15 ptg, aku di labour room..Dr Hamidah check bukaan aku dh 4cm..tp msih belum boleh deliver lagi yer.so dia tggl kn la aku ngn hubby aku di situ melayan sakit..spjg kt labour room, nurse2 n doktor2 muda je la yg melayan aku..sesekali dorg dtg check bukaan..n sesekali aku mnahan sakit contraction yg makin kerap..time nie la aku request kt Dr Hamidah nk sedut gas..sblm2 tue ader gk tnyer suntikan Epidural..doc ader tnyer nk amik ke epidural??tp bila pikir2 balik, aku seniri nk rs sakit bsalin tue mcm mane, so aku request sedut gas aje la..sbb kalo amik epidural, kita tkkn rs sakit bsalin tue..tau2 jer baby dh keluar..biar rs n tau sakit bsalin tu mcm mane kn??

Aku x ingat dlm jam bape, sorg doktor muda nie check bukaan aku, dia kata dh 8cm..tp still kena tggu Dr Hamidah gk..nk tggu Dr Hamidah nie lama ckit..sbb dia kesana kemari g klinik plak..bila Dr Hamidah dtg, dia kata lum 8cm lagi, br 7cm..so dia pun bsantia2 je la..tp time tue aku mmg dh rs sakit2 kt bwh..rs mcm nk meneran time2 tue gk..tp doktor kata jgn teran lagi..Dr Hamidah siap nk pusing blk g klinik..puas gk aku tahan, tp aku rs mcm ader menda nk keluar..aku time tue tk ingat ape dh..aku jerit suh doktor cepat2 ckit..sbb aku rs mmg dh sakit mcm ader menda nk keluar dh kt bwh time tue..so dgn kelam kabut nyer Dr Hamidah pun bsiap2 la nk sambut baby aku..time tue aku plak mmg dh penat, spjg mlm sakit n x tdo lgsung..so tak ade tenaga sgt nk meneran..puas gk la sbnr nyer aku teran..tp still x ckup nafas utk kepala baby keluar..so bila heartbeat baby makin menurun, aku sempat dgr Dr Hamidah request vaccum..

So jam 3.58ptg, lahir la Muhammad Awwal Mikael ke dunia..dgn bantuan vaccum..aku sempat pegang sekejap baby sblm dorg amik utk dibersih kn..then aku dengar suara baby menangis..kuat..hehe..Dr Hamidah ckp "amboi kuat nyer suara baby yg byk tdo dlm perut ibu nyer nie.."

Tak lama lps aku selamat bsalin tue, My Hubby diminta keluar sbb Dr Hamidah nk jahit luka plak..aku sempat tgk muka hubby, muka seseorang yg rs tharu dpt anak kot..(aku pun x tau mcm mane nk describe kn muka hubby aku time nie) yg pasti nyer dia mcm puas n gembira dpt anak..so aku plak time nie mcm LALOK, smbil2 Dr Hamidah mjahit luka aku, aku rs mcm diawang-awangan..sbb kesan gas yg aku sedut kot..smbil Dr Hamidah jahit nie pun aku still sedut gk gas tue, sbb takut sakit kena jahit..mmg bkesan la kot gas tue, sbb aku x rs plak sakit time jahit tue..mgkin sbb doc bius sekali kot..ader la dlm 1 jam kot doc jahit..lps dh siap jahit, Dr Hamidah kembali ke klinik plak, melayan pesakit yg lain kt sana..so tggl la aku ngn ditemani Hubby..


Aku naik wad dlm kul 10mlm yer..Dr Hamidah siap jahit luka aku dlm kul 5 lebey..so spjg kt labour room menunggu utk blk wad tue, aku just borak2 je la ngn hubby..tp mmg aku still mcm lalok2 gk la..kesan gas tue kuat btul..dadah kot yer??borak2 ngn hubby pun mcm mamai2 jer..nurse bg aku minum air coklat..bg ilang dahaga..dlm kul 7 dorg antar plak mkn mlm..tp aku xde selera sgt nk mkn..so bg hubby bw blk mkn kt umah nti..kesian hubby, tghari tue x sempat mkn, terus plak aku nk bsalin..lapar giler la dia kn..tkpe..nk dpt baby punyer pasal..kena la bkorban..time nie pun baby ader sekali lps dorg bersih kn tadi..my Hubby pun dh Azan & Qamat kan baby..sementara tggu Dr Hamidah dtg semula, aku try breastfeeding my baby..dlm kul 10mlm br aku n baby dihantar blk wad..

So dh smpi wad, adoila, rs syok sgt dpt baring atas katil tue..Hubby dpt temankn kejap jer..sbb dia xleh lama2 dlm wad..so dia pun blk umah la lps tue..sbb semua pun dh selesai kn..tggl la aku n baby time nie..dh tkleh plak nk tdo..sbb baby menangis spjg mlm..aku x tau ape yg dia nk..ye la..1st time dpt baby..mane la aku tau ragam dia..aku bg BF..dia senyap la sekejap..udah nyer..aku pggil nurse..sbb aku xtau nk buat ape..last2 nurse dtg..rupe2 nyer baby berak..haha..so nurse tue la yg bersih kn berak baby..huhuhu..dh tukar lampin..pun still gk nangis2 ckit..sbb nyer dia nk bpangku saje..so mcm mane nyer aku nk tdo..erm sudah nyer aku try tdo gk la..tdo2 ayam gitu smbil pangku si Mikael nie..

Smpi la ke pg aku ngn Mikael..Nurse kejut kn sbb nk mandikan baby..time nurse amik baby utk dimandikan nie la aku amik peluang utk tdo sekejap..rs mcm lena sgt aku tdo..sekejap pun jadi la..x lama lps tue My Hubby dtg..Tghari nyer plak, My Mom n K Mala dtg melawat..then kwn2 opis Hubby pun dtg reramai time nie..so sblm boleh discaj, kena tggu baby kencing dulu, tggu punyer tggu, baby tk kencing2 dr smlm..tp check semula rekod lahir smlm, sorg nurse tue bgtau, baby ader kencing time lahir tue..so br la leh discaj..cuba la nurse tue bgtau awal2..xde la lama aku tggu kt wad tue..so dlm kul 3 ptg, dh selesai semua bayaran, ubat2an..aku & Mikael pun leh la balik rumah...

So bermula la hidup aku n hubby sebagai Mama & Papa sehingga ke hari ini...Maaf yer kwn2..entry yg pjg bjela ini adalah FLASHBACK STORY yer!!!



Disebabkan aku amik FPP Scheme (Full Paying Patients) Scheme.. so doktor yg monitor aku adalah Dr Hamidah..baik doc nie..during check up sebelum nie pun ngn dia..tp berbayar la kn..dh amik FPP Scheme..nape aku amik scheme nie??sbb aku nie ader prob tulang blkg..so aku prefer nk amik pakar..coz mula2 dikhuatiri aku akn bsalin caeseran disbbkn tulang blkg aku yg prob tue...tp alhamdulillah la..semua nyer selamat..dgn bsalin normal..

Kalau nk tau lebih lanjut pasal scheme FPP nie..sila klik Full Paying Patient Scheme Hospital Putrajaya

27 September 2011

Kelahiran Awwal Mikael - Part 1

Kelahiran Awwal Mikael - Part 1

Pada tarikh ini, setahun yang lalu..slps b'sarapan pagi bsama Kak Fieza & Ija Yusuf di tingkat 3 (lebey kurang jam 9 pg), spt biasa aku akn ke toilet utk melepaskan hajat..hahaha...tup..tup..tup..setompok darah kelihatan..ops..sudah tiba ke masa nya??pdhal br 38 mggu..ikut kn due 09/10/2010 tetapi ari ni masih lagi 27/09/2010.. 

(OOPPSS, ANDA2 SEKALIAN JGN KONPIUS YER..ENTRY INI ADALAH FLASHBACK STORY!!!)

So aku pun bgtau kak fieza okey..yg pasti nyer kak fieza nie plak yg gelabah lebey..terus dia ngn ija antar aku g Hosp. Putrajaya..wlupun aku agk berat ati mk pegi sbb aku x rs sakit ape pun lagi..tp sbb 1st baby, aku ikut kn aje la..sbb xde pengalaman kn..ondeway g hosp tu aku sempat la inform my hubby..that time my hubby br nk g breakfast..

Bila dh smpi hospital..aku g register bgtau dh keluar tompok darah..Pd anda2 sekalian yg bgelar ibu..paham2 aje la yer..bmula lah episod selok myelok bukaan rahim dan sebagainyer..aku pun x tau la bape ramai JM & doktor yg check bukaan..yg pastinyer dlm jam 11 pg tu masih 1cm jer..dan aku pun x rs sakit ape2pun..sakit bila dorg check bukaan tu je la..sementara aku kt dlm bilik tue, kak fieza n ija still tggu kt luar sbb Hubby aku x smpi2 lagi dr opis dia..maklum la opis hubby plak kt Jln Ampang sana tue..


No katil 26 wad 2B Dr Hamidah

Dalam kul 12 tue, aku di daftar kn masuk wad..ngam2 nama aku last daftar wad, terus penuh dh katil..kesian mereka2 yg daftar selepas aku, kena la g hospital lain yer..My Hubby pun dh smpi..so dia la peneman aku spjg ari..kak fieza n ija pun dh blk semula opis time nie..rupa2 nyer..ondeway keluar dr hosp tu keta kak fieza accident pulak ngn satu keta mamat nie..kesian..mamat nie pun kelam kabut sbb wife dia nk bsalin time tue..kalo x silap aku la..wife dia la jd kwn aku spjg kt wad..ntah ler..tak ingat plak nama dia..dia duk sblh bilik aku..rs2 nyer time aku bsalin lebey kurang sama time dia bsalin gk..huhu

Siap boleh main henset tue...
Tak lama lps tue..dlm jam 3, Dr Hamidah dtg, dia check bukaan still 1cm jer..so dia advise suh aku byk2 kn jln..bg cepat ckit buka..tp nk bjalan2 mcm mane, si JM2 kt situ asyik nk buat CTG scan jer..sbb my baby kurang bgerak..baby asyik tdo jer..ader sekali tu smpi 3 mesin CTG ditukar utk aku sbb bacaan nyer still x best..kot2 la mesin rosak..tp nk wat cmner, baby nk tdo jer..ader smpi satu tahap tue..badan aku dh sakit2 sbb asyik baring je..so aku marah nurse2 kt situ..aku cakap aku nk jalan2 x nk dah baring2..penat n lenguh..aku ckp kt dorg yg Dr Hamidah suh aku berjalan supaya bukaan cepat buka..tp dorg still nk gk wat CTG scan tue..

Ape itu CTG scan??? klik sini yer..Cardiotocography (CTG)

Smpi ke mlm dlm jam 8 aku still x rs sakit..siap boleh tgk drama kt TV3 lagi time nie..tiap2 kali JM dtg check still 1 cm jer..pastu dorg msuk kn air...dh bape plastik aku pun x kira..pastu wat CTG scan lagi..family pun ader gk call time tue..ceh dgn action nyer aku ckp.. xsakit pun contraction..hehe..my Hubby pun keluar masuk lawat aku..sbb dia x leh nk teman kn aku..so nk jumpe pun jumpe kat luar wad..tup tup dlm kul 11 tu mula rs sakit..haha padan muka..tu la action lagi..so bmula la episod sakit nyer contraction spjg mlm..

Spjg mlm aku x leh tdo..sbb sakit..tp aku b'usaha gk bjalan keliling wad..bg cepat buka..time nie la aku bkwn ngn Minah tue..(sorry sgt2 sbb aku x ingat nama dia...) sbb minah nie pun sama tgh sakit contraction..so kitorg jln keliling wad pun sama2..borak2..yg pasti nyer kes minah nie..dia nyer due dh tlebey hari..yg aku nyer kes plak tcepat 12 hari..
Lapar ok..mkn roti ajer..time nie dh bsalin..katil baby ader kt sebelah tu kn..??
 Jgn tak tau yer..spjg mlm tue My Hubby tdo dlm keta kt parking hospital ok..ye la nk temankn aku kt dlm bilik x boleh..so dia pun tdo la dlm keta..hehe..syg my hubby kt aku kn?? mmg aku x kasi balik umah..sbb kot2 la tbersalin pg2 buta kul 3 ke kul 4 ker..jenuh plak la nk pggil dia dr umah tue...(ceh mcm la jauh sgt umah ngn hospital..yer x??)

Ok..so smpi la masa & hari Awwal Mikael dilahirkan..untuk seterusnya sila klik Kelahiran Awwal Mikael - Part 2

Melayan Lagu Raya..


Tup..tup..tup..Raya dh nk abis..tiba2 rs cm sedey plak..coz setahun lagi br leh beraya..(eh tp raya AidilAdha ader gk kn??)hehe..so utk 2 hari terakhir nie..Mama nk melayan lagu raya puas2..enjoy..enjoy...




09 September 2011

Pemenang-pemenang Contest Sweet Moment With My Love By MamaMikael!!

Pemenang-pemenang Contest Sweet Moment With My Love By MamaMikael

Salam semua...seperti yang dijanjikan..Mama akan umumkan pemenang2 utk contest Sweet Moment With My Love By MamaMikael ;)


Sebelum tue, Mama mintak maaf byk2 sbb lmbt mengumumkan pemenang nya..kelewatan ini adalah disebabkan juri2 yg Mama lantik masih bcuti raya..so terpaksa la Mama mcari juri2 lain yg sudi mengadili contest Mama...;)

Mula2 Mama bgtau akn pilih 3 pemenang kn??Tp sbb gmbr2 yg dihantar comel2 belaka & mmg sweet-sweet moment, so Mama tmbh kpd 4 pemenang ;) (Kalo boleh semua Mama nk pilih sbg pemenang..tp......terlebey sudaaaa...ala2 Stacy AF la pulak nti..)

So 4 pemenang yg btuah adalah seperti berikut :-

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.


nama anak: afifah nurhusna (2 tahun, 4 bulan)
muhammad lukman (3 bulan)
nama abah: mohd sazli

Nama Anak : Shahrizq Danial Bin Shahibul
Umur Anak : 5 bulan
Nama Ibu : Maizatul Yusnida


Nama anak : Dhia Aryssa binti Mazlanizam
Umur Anak : 2 tahun 5 bulan
Nama Ibu : Mama Dhia

Nama Anak : Muhammad Afif Haiqal Bin Rafizam
Umur anak : 1 Tahun 8 Bulan
Nama Ibu : Bayzura Binti Patahollah


So pd mana2 tuan punya gmbr yg disenaraikan sbg pemenang..boleh la bg details kt Mama yer..thru my email tau...JANGAN bg details kt comment box yer..InsyaAllah by next week..hadiah akan smpi...

Sekali lagi TAHNIAH pd pemenang2..terima kasih pd semua2 yg mjoin kn diri dlm contest Mama..akn dtg ader lagi..Giveaway sempena birthday my prince, Awwal Mikael pulak..Sekian...

29 August 2011

"Contest Sweet Moment With My Love-By MamaMikael"

CONTEST SWEET MOMENT WITH MY LOVE
- BY MAMA MIKAEL

As Salam semua..MamaMikael nak wat contest seperti yang dijanjikan..Pemenang akan dipilih seramai 3 orang & diadili oleh pengadil yang bertauliah..(MamaMikael akan melantik pengadil tersendiri yer)..hope ada la yang menjoinkan diri..sbb almaklum la..follower MamaMikael nie x ramai pun..so kalau ader sorang je yang join, sorang tu la pemenangnya..hehe..
So hadiah yang ditawarkan adalah dari koleksi LittleKidsCollections sbb contest nie utk baby..Hadiah nya nanti ikut pemenang, kalau pemenangnya baby boy, so koleksi baby boy la..gitu jugak sebaliknya..

So peraturan2 nya seperti berikut:-

  • Buat satu entry bertajuk "Sweet Moment With My Love-By MamaMikael" lain tajuk tidak diterima, harap maklum!
  • WAJIB letakkan banner di atas pada entry tersebut..
  • Link kan semula entry contest anda ke entry ini ;)
  • WAJIB menjadi follower AkU MaMa MiKaeL
  • Upload sekeping gambar si manja bsama  ayah or ibu..(gmbr yg mbawa kenangan manis & amat bmakna pd anda)
  • Kalau tak ada anak pun leh join, anak sedara or anak jiran tetangga pun boleh, tapi gambar bsama anda,  ibu or ayah dorang la yer.. 
  • Si manja hendaklah berusia 4 tahun kebawah pada hari entri ini di tulis.
  • Di bawah gambar tersebut hendaklah sertakan NAMA ANAK, UMUR ANAK, NAMA IBU/AYAH dan sikit cerita kenapa pilih gmbr tsebut..(x lebih dr 10 patah perkataan)
  • Tinggalkan link entry anda dekat comment box yer untuk MamaMikael follow up...
  • Contest start dari 19/08/2011 hingga 29/08/2011 SAHAJA!!Pemenang akan diumumkan selepas balik dari Raya Aidilfitri..
  • Selamat menjoinkan diri yer.. Wassalam..

26 August 2011

Selamat Hari Raya Aidilfitri

Assalamualaikum...
Pejam celik pejam celik, ari ni last keja sblm bcuti raya..semua org mood happy jer..happy nk blik kg..bkn happy keja..mood keja dh lama ilang sejak mggu lepas lagi..btul x??

Cuma mood raya MamaMikael br dtg pg tadi..sblm2 nie rs biasa2 jer..mood keja mmg jarang ada la kn..hahaha...tmbahan lagi tgk gmbr2 kt bwh nie..tliur n teringat masakan mak..erm tahun nie x dpt nk tolong mak masak semua2 nie..coz MamaMikael raya kg PapaMikael dlu..kt Rembau..raya kedua br blk kg Mama plak kt Tg Malim ajer..



Mlm tadi jugak la, br Mama sibuk2 nk basuh bju2 baru yg nk dipakai raya nti..terutama baju baru Mikael..tiba2 ade pulak baju yg turun color..abis bju putih Mikael..siot btul la..puas jugak la Mama gonyoh2 baju putih tu bg ilang ckit color merah tue...tp still nmpk gk kaler merah2 kt bju putih Mikael..tension je Mama mlm tadi..

Papa pulak sibuk memasang langsir..setelah hampir 2 tahun langsir tidak btukar..hahaha..x senonoh kn MamaMikael nie..ye la..langsir skrg mane ader yg murah..tu pun Mama beli siap je kt Mydin..haha (beli kt Mydin pulak tue kn..kedekut btul..) Langsir tu kitorg dh antar dobi dulu..tp bila Papa psg mlm tadi, still ader gk bau busuk kain langsir tue..adoiyai...jenuh pulak la sembur Febreeze kt langsir pulak..penat Mama & Papa Mikael mlm tadi..Nasib baik Mikael x buat perangai mlm tadi..cuma di ke hulu ke hilir konon nk menolong Papa nye psg langsir..hehe



So dh jenuh mlm tadi btungkus lumus, sudahnya, sahur pg td x bangun coz penat sgt kot..langsung x sedar jam bbunyi ke x..

Dan ari ni punya planning plak..nk settle kn kain2 utk dibasuh, kemas2 umah, kemas2 brg utk bw balik kg..Tapi, Mama blik kg lambat lagi..Myb Isnin br Mama blk Rembau..haha lmbt lagi blk nyer, tp dh beriye2 pulak mgemas..

Apa2 pun, MamaMikael x sabar nk beraya tahun nie..sbb dgn kehadiran anak Mama yg comel ini, menambahkan lagi kegembiraan Mama utk myambut lebaran..Tahun nie adalah tahun pertama Mama & Papa sambut raya bsama Mikael..

Ok selamat hari raya aidilfitri semua kwn2..balik kg nti, drive carefully..biar lmbt asalkan selamat..Mama Mikael pun nk minta ampun & maaf andai ada tkasar bahasa, tsilap kata spjg bblogging ngn kwn2..hope dimaafkan..sehingga kita bjumpa lagi slps blk dr raya nti yer...Wassalam...



24 August 2011

"Contest WonderWoman Mommy & Baby"

Nak join, sila klik SINI
Due date 01 Sept 2011

So MamaMikael pun join gk..gmbr yg dipertaruhkan...

jeng je jeng....

.

.

.

.

Nama Anak : Muhammad Awwal Mikael
Umur Anak : 11 bulan
Nama Mama : Seri

Gmbr ni taken during our holiday to Bukit Merah Lake Town Resort..Holiday reramai bsama kwn2 Mama & Papa..sebenarnye g wedding best fren..so sekali la terus bcuti2 Malaysia..

Tempat Mkn Best Kt Bangi Or Sekitar Putrajaya

Salam u all..leh tolong x??Mama Mikael mcari tempat mkn best area Bangi or Putrajaya..Area Cyberjaya pun ok gk..konon2 nya Sabtu nie nk mkn spesial (bbuka puasa) bsama Papa Mikael & My lovely son Mikael nie..
Kot2 la u all tau mane2 tmpt yg best, pd harga yg bpatutan, & mknn nyer pun bkualiti..

Yg Mama Mikael tau, Bangi byk gk..tp best ke x tu tk berapa pasti..dlu2 penah try Village View, Rimba, Yankies Hut..yg lain2 tk penah plak try..so pening kepala Mama nk pikir mkn mane...tolong ya kwn2...