Cinta Kami Selamanya

Daisypath Anniversary tickers

Our 1st Hero

Our 2nd hero

Our incoming 3rd baby

24 July 2010

HaNTaRaN TeMa HiTaM PuTiH

Salam WBT..
Buat mereka2 yang mcari tema utk hantaran ptunangan & juga pernikahan..Ketika time aku bnikah tanggal 12 Dec 2009 yg lepas..aku memilih tema hitam putih (dr pihak aku utk lelaki) & merah putih (dr hubby utk aku)..hehe..cantik2 hantaran tue..maklum la..sendiri2 yg buat..last minit jadi bidan terjun..sbb designer time tue x dpt nk buat di sbbkn mak beliau masuk hospital..


Jadi kt bawah nie adalah hantaran HITAM PUTIH yg direka sendiri oleh pengantin perempuan (aku la tue..) & dibantu oleh Rafezah Hj Abd Razak (Kak Fieza)..
Hantaran untuk pengantin lelaki bertemakan HITAM PUTIH


Set Jam Tangan NAUTICA
Sepasang Kasut CLARK

Set Minyak Wangi CK One

Sepasang Kemeja & Seluar RENOMA

Set Lengkap PlayStation 3 (PS3)

Set Tali Pinggang Etienne Aigner


Set Coklat & Gula2



Sebentuk Cincin Pengikat Kasih




15 July 2010

Pergimu tiada pengganti-Siti Aminah bt Hj Manah

Salam WBT..


Hari nie 15/07/2010, genap 6 bulan pemergian arwah makcikku Siti Aminah bt Hj Manah akibat kanser usus..aku ader cerite pasal makcik ku dlm post bln Nov 2009..Arwah menghembuskan nafas t'akhir pada 15/01/2010 selepas bkumandangnya azan Subuh..Ketika itu arwah berada di rumah anaknya, Kak Ica di Sunway..


Gmbr kenangan arwah bsama mak dan cucu ketika mandi di Sg Bil..tiada lagi gelak ketawa gurau senda spt nie lagi..


Arwah Siti Aminah bsama arwah suami ketika bcuti sekeluarga..psgn yg sntiasa bdua kemana2 shj..kini tiada lagi pganti mereka bdua..



Arwah bsama cucu kesayangan, Aina Qaisara..




Semoga roh mu dicucuri rahmat dan tenang lah dikau, makcikku di sana bersama mereka2 yg beriman & beramal soleh..Amin..AL-FATIHAH...

13 July 2010

Aku Kembali ;)

Salam WBT..


Telah hampir 5 bulan aku x jengah page aku nie..bkn sbb bz..tp kehilangan idea n juga mood utk meleretkn kata..& hmpir 5 bulan juga byk perkara yg telah blaku sekitar hidup ku..But dont worry..setiap satu akn ku coret & cerita kn dlm sedikit masa lagi..Cuma bt ms nie aku telah mgantuk smbil menanti kepulangan suami ku dr pejabat..ntah jam berapa dia akn smpi rumah :( kesian dia..


InsyaAllah. bmula esok, aku akn kmbali meleretkn cerita2 n kisah2 yg blaku dlm 5 bulan kehilangan ku..wassalam..;)

08 February 2010

Kepala pusing :(

Salam...

Acttly xde ape nk ditulis utk ari nie...sbb kepala tgh pening memikirkan bhw x lama lagi besday my hubby...akn tetapi aku tk tau nk bg present ape..arghh..tiap2 tahun mmg mcm nie tau..apsal la susah sgt nk bg hadiah kt org lelaki nie??

Tmbahan lagi aku plak br je 2 bulan lepas kawin..so klu nk bg kemeja, wallet, belt, kasut..semua2 tu dia br je dpt masa kawin ari tue (as hantaran)...so ape lagi menda2 lain yg nk dibagi??arghh..pening..pening...ader sape2 yg boleh mbantu??wassalam..

20 January 2010

Pre-Honeymoon to Melaka (16-18/12/09)

Salam Alaik wat semua...

Happy New Year to all of u..we are still in January 2010 & there r so many story that i wanna share with u..huhu...Tak sangka kita dh masuk di tahun baru skrg..huhu..tp byk lagi cerita 2009 yg aku lum masuk dlm page aku...ok x pe...aku akan masuk kn sikit2..sukati aku la nk masuk kn bile ye tak??
So kali nie cerita pasal pre-honeymoon aku ke Melaka, slps beberapa hari selesai knduri aku aritu..gmbr2 kawin??sabar la..nti2 aku akan masuk kan gk..sbb tlalu byk sgt gmbr kawin tue..so aku masuk kn gmbr kt Melaka dlu la..so kt sana kitorang stay kt Emperor Hotel..wlupun stay hotel murah jer..tp ader swimming pool lagi...

Trip ke Melaka nie pun last minute planning..sbb cuti kawin tu lama, duk kg pun boring gk kn..so kitorang pakat la g Melaka..so enjoy la tgk gmbr2 spjg kt Melaka nie...best2....

SeGaLa MaCaM CeRiTa

Salam Alaik wat semua..

Huhu..happy new year..sempat lagi nk wish kn??coz still in January 2010..hehe..byk menda tjadi spjg January nie setat 01/01 until today, 20/01..dont worry..aku akn cerita satu psatu..


1st week Jan (01/01-08/01)

no new year celebration, juz dok umah je mlm nyer tue..sbb aku ingatkn kt Putrajaya nie ader la psembahan bunga api mcm kt KL..tuptuptup..tkde satu ape pun kt cni..so Mus plak balik keja dh kul 9 lebey, mane sempat nk turun KL plak time tue...sure dh jammed kn...so duk umah je memerap tgk tv :( :(


Isnin nyer plak, aku ngn hubby g honeymoon to Langkawi (04/01-08/01) warghh best sesgt..coz g jejalan bdua2an...rs mcm syurga itu milik kita..hehe...semua tempat aku pegi..senang kata seluruh Pulau Langkawi tu aku jelajah..sure lps nie aku leh jd tourist guide la kt Langkawi tue..pergh rs mcm g negara omputih sbb ramai sgt matsaleh kt sana...aku plak duk hotel BERJAYA kt area pantai kok..kt hotel tu cuma aku ngn hubby je yg melayu..yg lain2 semua omputih..almaklum la, rate plg murah pun RM600/nite..giler babas mahal nyer..tp alhamdulillah merasa gk duk hotel 5stars...gmbr2 kt Langkawi nti aku upload lain ok??hehe..


2nd week Jan (09/01-15/01)

Balik dr Langkawi jumaat tue, terus lepak2 duk umah..br terasa penat yg amat sgt..tp ianya berbaloi...so sabtu nyer btungkus lumus mbasuh baju n kemas2 umah..penat siot..Ahad nyer pulak, aku blk Tg Malim ngn hubby, nk amik mak duk ngn aku sekejap...coz Selasa tu Mus nk g Labuan, ader keja smpi Khamis mlm..aku mane berani duk sorg2..thats y aku import mak sbg peneman...hehe spjg aku g keja, kesian mak boring xde wat ape2..sorg2 pulak tue..tgk tv, tido, masak..tu la yg mak aku buat..klu duk kg, mcm2 org tua tu leh wat, sbb byk ternakan kt kg tue, ader arnab, ayam hutan, burung, itik dll..so tkde la dia boring kt kg...huhu..


Tghari Khamis nyer tue, Kak anot call bgtau nk amik mak kejap, nk bw jumpe Wak mi..sbb Wak Mi request nk jumpe mak..pergh..tkejut aku sbb wak mi request cmtu..kak anot pun kata wak mi dh tenat..lagi la aku gelabah..xleh nk wat keja time tue...jd kak anot pun amik la mak then bw g jumpe wak mi kt umah kak ica kt sunway mlm tue gk..kebetulan my hubby pun dh balik..so xde la aku keseorangan mlm tue...


Then pg Jumaat 15/01/10, selesai aku mandi jam 6.35pagi, henfon ku bdering & appears "umah rawang"..yg tlintas difikiran ketika itu hanya satu.."berita buruk pasal wak mi"..kedengaran suara tangisan Kak Anot dihujung talian, mberitahu bhw Wak Mi dh tak ada..Innalillahiwainnailaihirajiun..xtau ape yg aku rs time tue..rs mcm diawang2an..tp aku x menangis..sbb perkara mmg dh dijangka..adalah lebih baik Wak Mi pergi drpd mderita kesakitan..dan sudah ketentuan Ilahi akan ape yg terjadi..

Jadi kesimpulan nyer utk Januari 2010 ader suka duka yg blaku dlm hidup aku n family..Semoga arwah Siti Aminah bt Hj Manah ditempatkan di kalangan org2 yg beriman & beramal soleh..semoga rohnya sentiasa dicucuri rahmat..bg kita2 yg masih bnafas di bumi Allah ini, ingatlah bahawa masa kita akan smpi juga akhirnya..jadi persiapkan diri dgn selengkapnya utk mhadapi saat2 yg ditentukan ke atas kita..(ingatan utk diri seniri juga...)

Wassalam...