Cinta Kami Selamanya

Daisypath Anniversary tickers

Our 1st Hero

Our 2nd hero

Our incoming 3rd baby

29 August 2011

"Contest Sweet Moment With My Love-By MamaMikael"

CONTEST SWEET MOMENT WITH MY LOVE
- BY MAMA MIKAEL

As Salam semua..MamaMikael nak wat contest seperti yang dijanjikan..Pemenang akan dipilih seramai 3 orang & diadili oleh pengadil yang bertauliah..(MamaMikael akan melantik pengadil tersendiri yer)..hope ada la yang menjoinkan diri..sbb almaklum la..follower MamaMikael nie x ramai pun..so kalau ader sorang je yang join, sorang tu la pemenangnya..hehe..
So hadiah yang ditawarkan adalah dari koleksi LittleKidsCollections sbb contest nie utk baby..Hadiah nya nanti ikut pemenang, kalau pemenangnya baby boy, so koleksi baby boy la..gitu jugak sebaliknya..

So peraturan2 nya seperti berikut:-

  • Buat satu entry bertajuk "Sweet Moment With My Love-By MamaMikael" lain tajuk tidak diterima, harap maklum!
  • WAJIB letakkan banner di atas pada entry tersebut..
  • Link kan semula entry contest anda ke entry ini ;)
  • WAJIB menjadi follower AkU MaMa MiKaeL
  • Upload sekeping gambar si manja bsama  ayah or ibu..(gmbr yg mbawa kenangan manis & amat bmakna pd anda)
  • Kalau tak ada anak pun leh join, anak sedara or anak jiran tetangga pun boleh, tapi gambar bsama anda,  ibu or ayah dorang la yer.. 
  • Si manja hendaklah berusia 4 tahun kebawah pada hari entri ini di tulis.
  • Di bawah gambar tersebut hendaklah sertakan NAMA ANAK, UMUR ANAK, NAMA IBU/AYAH dan sikit cerita kenapa pilih gmbr tsebut..(x lebih dr 10 patah perkataan)
  • Tinggalkan link entry anda dekat comment box yer untuk MamaMikael follow up...
  • Contest start dari 19/08/2011 hingga 29/08/2011 SAHAJA!!Pemenang akan diumumkan selepas balik dari Raya Aidilfitri..
  • Selamat menjoinkan diri yer.. Wassalam..

26 August 2011

Selamat Hari Raya Aidilfitri

Assalamualaikum...
Pejam celik pejam celik, ari ni last keja sblm bcuti raya..semua org mood happy jer..happy nk blik kg..bkn happy keja..mood keja dh lama ilang sejak mggu lepas lagi..btul x??

Cuma mood raya MamaMikael br dtg pg tadi..sblm2 nie rs biasa2 jer..mood keja mmg jarang ada la kn..hahaha...tmbahan lagi tgk gmbr2 kt bwh nie..tliur n teringat masakan mak..erm tahun nie x dpt nk tolong mak masak semua2 nie..coz MamaMikael raya kg PapaMikael dlu..kt Rembau..raya kedua br blk kg Mama plak kt Tg Malim ajer..



Mlm tadi jugak la, br Mama sibuk2 nk basuh bju2 baru yg nk dipakai raya nti..terutama baju baru Mikael..tiba2 ade pulak baju yg turun color..abis bju putih Mikael..siot btul la..puas jugak la Mama gonyoh2 baju putih tu bg ilang ckit color merah tue...tp still nmpk gk kaler merah2 kt bju putih Mikael..tension je Mama mlm tadi..

Papa pulak sibuk memasang langsir..setelah hampir 2 tahun langsir tidak btukar..hahaha..x senonoh kn MamaMikael nie..ye la..langsir skrg mane ader yg murah..tu pun Mama beli siap je kt Mydin..haha (beli kt Mydin pulak tue kn..kedekut btul..) Langsir tu kitorg dh antar dobi dulu..tp bila Papa psg mlm tadi, still ader gk bau busuk kain langsir tue..adoiyai...jenuh pulak la sembur Febreeze kt langsir pulak..penat Mama & Papa Mikael mlm tadi..Nasib baik Mikael x buat perangai mlm tadi..cuma di ke hulu ke hilir konon nk menolong Papa nye psg langsir..hehe



So dh jenuh mlm tadi btungkus lumus, sudahnya, sahur pg td x bangun coz penat sgt kot..langsung x sedar jam bbunyi ke x..

Dan ari ni punya planning plak..nk settle kn kain2 utk dibasuh, kemas2 umah, kemas2 brg utk bw balik kg..Tapi, Mama blik kg lambat lagi..Myb Isnin br Mama blk Rembau..haha lmbt lagi blk nyer, tp dh beriye2 pulak mgemas..

Apa2 pun, MamaMikael x sabar nk beraya tahun nie..sbb dgn kehadiran anak Mama yg comel ini, menambahkan lagi kegembiraan Mama utk myambut lebaran..Tahun nie adalah tahun pertama Mama & Papa sambut raya bsama Mikael..

Ok selamat hari raya aidilfitri semua kwn2..balik kg nti, drive carefully..biar lmbt asalkan selamat..Mama Mikael pun nk minta ampun & maaf andai ada tkasar bahasa, tsilap kata spjg bblogging ngn kwn2..hope dimaafkan..sehingga kita bjumpa lagi slps blk dr raya nti yer...Wassalam...



24 August 2011

"Contest WonderWoman Mommy & Baby"

Nak join, sila klik SINI
Due date 01 Sept 2011

So MamaMikael pun join gk..gmbr yg dipertaruhkan...

jeng je jeng....

.

.

.

.

Nama Anak : Muhammad Awwal Mikael
Umur Anak : 11 bulan
Nama Mama : Seri

Gmbr ni taken during our holiday to Bukit Merah Lake Town Resort..Holiday reramai bsama kwn2 Mama & Papa..sebenarnye g wedding best fren..so sekali la terus bcuti2 Malaysia..

Tempat Mkn Best Kt Bangi Or Sekitar Putrajaya

Salam u all..leh tolong x??Mama Mikael mcari tempat mkn best area Bangi or Putrajaya..Area Cyberjaya pun ok gk..konon2 nya Sabtu nie nk mkn spesial (bbuka puasa) bsama Papa Mikael & My lovely son Mikael nie..
Kot2 la u all tau mane2 tmpt yg best, pd harga yg bpatutan, & mknn nyer pun bkualiti..

Yg Mama Mikael tau, Bangi byk gk..tp best ke x tu tk berapa pasti..dlu2 penah try Village View, Rimba, Yankies Hut..yg lain2 tk penah plak try..so pening kepala Mama nk pikir mkn mane...tolong ya kwn2...

10 August 2011

Ramadhan & Jualan Gudang

Salam Ramadhan Al Mubarak...
Entry dh basi..huhu...Puasa dh masuk 10 hari..aku baru nk wat entry pasal Puasa..haha..aku agak buzy la..x sempat nk wat ape2 pun..huhu..blog2 lain dh cerita mcm2..aku gk yg ketinggalan..

Kepada rakan2 & sahabat handai..selamat berpuasa la yer..pada mereka yg dpt buat solat terawikh..alhamdulillah..aku gk kadang2 buat kadang2 x..sbb anak kesayangan aku tue pun rajin mgikut Mama nyer ni solat gk..tu yg payah tue..

Anyway..ada kurang 20 hari lagi kita berpuasa..sama2 lah kita memanfaatkan nya yaa...


Hari ni 10/08/2011 gk mula nye jualan gudang KPDNKK..tiap2 tahun mmg aku akan pergi shopping kt sini..brg2 pun kira murah2 la gk kn..senang nk cari brg2 raya kt 1 tempat jer..x pyh susah2 g byk2 tmpt..

So jom pakat ramai2 gi sana..hahaha