Cinta Kami Selamanya

Daisypath Anniversary tickers

Our 1st Hero

Our 2nd hero

Our incoming 3rd baby

26 November 2009

Selamat Hari Raya AidilAdha

"Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Penyayang"



Salam AidilAdha buat rakan muslimin & muslimat...


Buat mereka yg pulang ke kg, bhati2 di jln raya n selamat memandu...
Bjumpa lagi sekembalinye dr bcuti pd Isnin nti...



Wassalam ;)

25 November 2009

Makcik Sakit Kanser

"Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Penyayang"

Kali nie cerite sedih yg blaku sekitar 2 mggu lepas...

Pd 10hb Nov yg lepas, 1 tragedi yg memilukan hati..sbb mkcik aku ( di pggil Wak Mi) telah dimasukkn ke hosp sg buloh sbb kanser usus tahap 3...usus dia dh hancur n kanser tu plak dh merebak ke organ2 penting dlm bdn tue spt hati, paru dll...klu kanser tu dh smpi ke peringkat tue, mmg dh xleh nk baik melainkn kite mcegah ianya dr cepat merebak melalui pemakanan yg sihat...itu la yg aku paham...

Slps operation pd 10hb (selasa) Wak mi dimasukkn ke ICU & x sedar smpi ke hari Khamis...waktu tu, perasaan aku mmg tk leh nk ckp la....takut, sedey, risau, semua ader...almaklum la...knduri aku time tu lagi sebulan je nk langsung..tup tup ader plak family mmbr yg sakit tenat...rs cm nk postpone knduri pun ader time tue...then dh la mjlis knduri nti di buat kt umah Wak Mi..so paham2 je la kerisauan n kesedihan aku time tue....Mggu tue jugak aku bkursus selama 4 hari, so tkleh nk cabut/lari if anything happen...adoi la....punyer serabut kepala otak aku time tue....

Then alhamdulillah, ari Khamis nyer tue Wak Mi sedar tp keadaan masih lemah & x bmaya...cuma that time dia masih x tau akan keseriusan kanser dia tue....doktor pun ckp jgn bgtau dia sbb takut dia jd x bsemangat n putus harap....

Bila difikir2 balik, kesian dgn Wak Mi, dh nasib dia nk kena mcm2 pyakit...coz sblm nie penah operate leher sbb ader sumthing timbul kt leher dia, then 3 tahun lepas, time tu beberapa bulan sblm Kak Tina aku kawin, dia operate sbb kanser rahim...Dh nama un kanser, susah nk pulih/hilang sepenuhnye kn...so this time kanser tue merebak n mbesar dlm usus Wak Mi dan pecah...argghhhh...betapa sakit n perit Wak Mi menanggung kn???:(

Sabtu 14hb aku bkesempatan melawat Wak Mi kt hosp. alhamdulillah Wak Mi dh keluar dr ICU then ditempatkn di wad biasa...tiba je aku kt katil dia, dia ckp "x dpt tgk anas kawin" uwaa uwaa..sedey nyer nada suara dia..dan aku plak rs cm nk nangis time tu...mmg sedey sgt tgk keadaan dia...coz anak2 dia bgtau yg doktor ckp sbnr nyer kanser usus dia tu dh peringkat ke4...dh kritikal sgt..n dia leh btahan pun dlm 3 bulan jer lagi..bgantung kepada tubuh badan n semangat dia...tp doktor bkn nyer tuhan...kite sbg manusia nie la yg kena b'usaha n bdoa agar Wak Mi dipanjangkn umur & bkesempatan utk meneruskan hidup ini..amiinnn.....

Dan disbbkn perkara ini la, sepupu aku (Kak Ita) x dpt nk buatkn hantaran aku, sbb Wak Mi nie adalah mak dia...jadi dia kena jaga mak dia kt hosp. aku pun x salah kn dia...coz menda nie dh ketentuan Allah & x dpt dielakkan...mgkin dgn keadaan ini nk m'uji tahap kebijaksanaan dan kekreatifan aku dlm mbuat hantaran..mana la tau lps2 nie leh buka bisnes...hehehe....

So dlm 2 mggu nie, aku btungkus lumus myiapkan hantaran kawin aku seniri & hantaran Mus sekali....semoga bjalan lancar la hendak nya...dan buat makcik ku Siti Aminah (Wak Mi) semoga dipanjangkan umur, di beri peluang utk meneruskan hidup dan diberi ketabahan & semangat dlm menempuh ujian Allah ini...Amin Ya Rabbal Alamin..wassalam...

Masalah selesai...Alhamdulillah :)

"Dengan nama Allah yang Maha Pemurah lagi Maha Penyayang" Salam semua....agak lama x mjenguk page aku nie...agak kebizian dgn hal2 psiapan nk kawin & masuk umah baru....

Alhamdulillah segala telah selesai..tggl mjlis pkhawinan aku je akan blangsung dlm 2 mggu lagi...dup dap dup dap....seram sejuk pulak mhitung hari....

Hal kuarters..semua dh selesai...rumah pun dh siap cuci..brg2 pun dh angkut...cuma aku je x berani nk duk sorg2 kt umah tue, jadi aku import sorg mmbr opis temankn utk 2 mggu b4 aku bkahwin...nama dia Kak Fieza...erm gmbr rumah??aku x sempat nk capture...sbb masing2 bz...n umah pun kosong lagi, xde perabot...nti dh penuh perabot leh la aku upload gmbr umah dlm page nie erk....

Hal tok imam (jurunikah) pun dh settle 2 mggu lps....x pasal2 mak ayah aku trun dr Kuala Kangsar utk jumpe tok imam tue...then aku plak tk pasal2 amik cuti utk mhantar dorg blk ke Kuala Kangsar semula...jd aku dh xde cuti melainkan cuti utk kawin jer yg tggl....

Hal khemah knduri pun dh settle gk....mula2 dh dpt khemah area kg gedangsa tue..pakej pun murah....dh confirm ngn makcik tue...tup tup tup...abg bujang kata dia pun dh dpt khemah askar yg dia jnjikan...alahai...mcm mane aku nk kawtim ngn mkcik nie....dep RM100 dh byr...last2 aku amik ngn mkcik tue utk set meja pngantin jer sekali ngn backdrop...khemah knduri aku amik ngn abg bujang...sbb khemah askar nie dpt byk n harga pun murah...siap sekali ngn tray laukpauk ngn bekas air, nasi n ais...so kire okay la tue....

Then aku gk follow up ngn hotel2 yg aku booking utk family Mus nti..alhamdulillah, hotel tu masih under booking aku....tggl tggu ari nyer jer....

Cuma skrg nie prob aku adalah pasal hantaran aku...sbb Kak Ita (sepupu) aku x leh nk buat atas sbb2 yg x dpt di elakkan...sbb nyer nti aku cerite dlm next story ok???

So secara keseluruhan nyer, semua sudah siap sedia....n dgr2 cerite pun, tgh cuti sek skrg, semua sedara mara n anak2 buah ader kt kg...bgotong royong mbersih kn umah n mngecat n siap kn ape2 yg ptut...excited nyer dorg nk smbut menantu..hehe...terima kasih semua....erm tggl nk knduri jer lagi...huhuhu....wassalam...

05 November 2009

Tawaran Kuarters - Presint 17

"Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Penyayang"

Salam bt semua rakan2 & taulan....

Alhamdulillah...segala puji bagi Allah...dengan keizinan Ya Rabbal Alamin, aku telah ditawarkan kuarters di Presint 17...smlm br je sesi meluahkn kesedihan dan ketidakpuasan hati...tup..tup..pagi nie buka website
http://www.bph.gov.my bkenaan dgn pmohonan kuarters...bila aku masukkan IC no... keluar mesej nie...

Tahniah! Permohonan anda telah diluluskan. Tempoh tawaran adalah sah dari hingga

Maklumat Kuarters
C-T08-U02, No 1, Jalan P17 A,
62150,
Presint 17,
Wilayah Persekutuan Putrajaya.

Permohonan yang sudah diluluskan dan diagih, anda boleh membuat bayaran deposit kuarters berjumlah RM 300.00 di Pusat Khidmat Pelanggan.


Syukur sgt..semua nyer bjalan lancar...terus dpt tau no umah yg bakal aku duduki...skrg tggl 2 lagi problem sblm mjelang hari bahagia aku nti...harap semua nyer akan selesai dgn ptolongan dr Yang Maha Esa...amin....wassalam...

04 November 2009

Minggu suka duka

"Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Penyayang"

Salam buat teman2 yg sudi menjengah blog ku ini...spjg mmgu nie aku kebingungan, ketensionan, ketidakstabilan, kepeningan, kekelamkabutan & sgl mcm lagi...tp tue semua, nti2 aku cerita..

By the way, last week, exam aku???erm alhamdulillah..dpt jawab dgn tenang & sempurna...akan tetapi...result aku x pasti lagi...harap2 LULUS la hendak nya..Ammiinnn...

Selepas abis exam ari Khamis tue, aku terus pegi Wisma Zelan, mjengah mmbr2 yg dirindui kt Tradewinds Plantations Berhad...syukur kerana mereka semua2 sihat2 belaka...& mereka kata aku plak yg kurus..aaww...syok nyer dengar komen nie...mklum la kakak2 ku sekalian, aku nie on diet sbb nk kawin...hehehe...wargh..konon nyer nk lepak TPB smpi kul 3 jer..tup..tup..smpi kul 5.30 gk kt sana...tu pun rs skejap sgt..x puas lagi borak2 ngn dorg...

Then Jumaat tue, ptut nyer aku keja..akan tetapi, disbbkn kemalasan yg melanda diri ini, aku g amik MC...tapi sblm tue, sbnr nyer aku mmg ader appointment dgn doktor gigi...lps jumpe doktor gigi, then aku sggh plak klinik biasa amik MC...rs rugi n mbazir plak sbb kt klinik gigi tue je aku dh abis about RM500 kos treatment n MC plak RM40..ish..ish..nk kawin, so nk gigi cantik la konon nyer...so tk pasal2 lebur RM500...rugi kn...RM500 tue leh wat belanja kawin..n tak pasal2 sbb pkara nie, aku ngn Mus bselisih faham...uwwaarrgghh....mmg salah aku sbb x bincang ngn dia psl treatment gigi tue...

Then lps gi klinik2 tue sume, aku g balik kg...Tg Malim...naik bas ptg tue then smpi umah kg dlm kul 5.30..sesape pun xde melainkan mak je kt kg...blik kg konon neyr nk kemas2 umah utk knduri nti...tetapi semua2 nyer x blk, so aku pun x larat nk mgemas sorg2...cuma Ahad pagi tue, abg Bujang aku balik sbb nk mgecat umah...pagi Ahad plak aku ngn Kak Gadid g jumpe mak andam coz nk try gaun pengantin n tempah kek kawin...aku balik KL plak mlm tue tumpang abg Bujang smpi umah dia kt Selayang, then Mus amik kt sana..terus bw balik Putrajaya...

So spjg mggu nie, dr Isnin smpi ke ari nie, aku kepeningan mcari khemah utk mjlis aku nti...nie sume gara2 abg Bujang x dpt call kwn dia utk booking khemah..mula2 abg Bujang nk book khemah dr kwn dia, tp smpi ke ari ni x dpt call..so skrg nie mmg aku lum ader khemah lagi utk knduri aku...so byg kn lagi sebulan nk knduri, tp khemah xde..x ke kelam kabut jadi nyer???dan sudah semesti nyer byk yg dh kena booked..tmbh lagi knduri bln 12, cuti sekolah..so ramai la pnduduk Malaysia nie pun nk wat knduri kawin...adooiiyyaaiii.....tolong laaa....

Dan 1 lagi, psl borang nikah aku, boleh x, tok imam tue x terima borang yg aku dh isi..sbb dia kata aku, ayah aku, n 2 org saksi kena jumpe dia dlm satu masa sekaligus...borang tue sume dh complete bagai..tiba2 x leh terima...x ke sakit hati aku nie...mcm mane la nk angkut ayah aku yg kt Kuala Kangsar tue??apsal la sume2 nie terjadi time mcm nie..aku ingat borg nikah tue dh di settle kn oleh pkcik aku..tup..tup..pkcik aku kata tok imam nk jumpe kami anak beranak..nk kenal2 dgn pengantin...siot jer....argghh....

Dan perkara ke3 yg buat aku pening adalah bkenaan ngn pmohonan kuarters aku...smpi skrg nie aku lum dpt kuarters lagi...then lagi sebulan aku nk kawin...surat rayuan aku dh hantar, siap minta sokongan dari Dato' lagi...tp still x dpt2...aku x tau la ape yg mbuat kn pmohonan aku tue lmbt...kuarters baru punyer la byk...apsal dorg kata xde kosong...aku siap downgrade level lagi...nk cepat punyer pasal..klu cmnie.. mau nyer nti, lps kawin aku n hubby dok pisah2 umah...weekend husband/wife...ish tk mo la cmtue...

Ya Allah Ya Tuhanku..permudahkan la jalanku ini...beri la aku ketenangan dan kesenangan menghadapi semua dugaan Mu ini Ya Allah...Tabahkan la diriku dan berkati lah serta redhai lah segala yang aku lakukan..Amin Ya Rabbal Alamin...sekian utk tatapan kali ini...wassalam...